Rengör utsidan av en högteknologisk låda
Tvätta lådan noggrant med en mikrofiberduk och en mild universalspray.

Bli av med repor på en högteknologisk låda
Använd billack eller repborttagningsmedel för bil, på en mjuk trasa.

Rengör insidan av en högteknologisk låda
Fukta en mjuk trasa med lite fläckborttagningsmedel och gnugga försiktigt på fläcken.

Utsidan av en tygfodral
Fukta en mjuk trasa med lite fläckborttagningsmedel och gnugga försiktigt på fläcken. Se till att låta lådan torka i några timmar så att fläckborttagningsmedlet kan avdunsta.

Hur man förlänger livslängden på en dragkedja
Blixtlåsvagnen är designad för att öppna och stänga blixtlåsets tänder. Se till att dragkedjan är öppen hela vägen innan du öppnar lådan. Detta för att förhindra skador på tänderna. Vagnen är designad att glida fram och tillbaka längs dragkedjan. Därför bör du inte dra upp i vagnen eftersom det i slutändan kommer att skada dragkedjan.
För att förhindra detta problem i ett tidigt skede kan du spänna baksidan av vagnen med en tång. Öppna blixtlåset helt innan du drar åt vagnen, så att vagnen kommer i kontakt med materialet i lådan.

Hur man förlänger livslängden för ett soft-touch-lås
Insidan av låsmekanismen är av tryckfjädersystemet. Dessa lås har mycket bra kvalitet och lång livslängd, men behöver lite skötsel för att fungera bäst. När de blir svåra att öppna och stänga hjälper en droppe olja eller silikonbaserat glidmedel. Öppna och stäng sedan låset några gånger för att få smörjmedlet genom mekanismen.

BAM skruvkarbinhakar
Dessa skruvhytter har utvecklats av en tillverkare av bergsklättringsutrustning, speciellt för BAM. Deras skruvsystem är extremt säkert, men bara om de dras åt helt innan de används, som en bergsklättrare skulle göra innan en resa. Se till att kontrollera karbinhakarna regelbundet och dra åt dem efter behov innan du använder din box. För optimal säkerhet rekommenderar vi att du placerar kroken med skruven utåt. Repor och friktion på utsidan av lådan minskar därmed.

Håll din BAM Hightech-box borta från värme
De högteknologiska lådorna är gjorda av ABS-plast, som formas med hjälp av värme. Tack vare en högteknologisk industriell produktionsmetod säkerställer detta konstant kvalitet och finish. Ändå är tillverkningsprocessen enkel: ABS-plattor mjukas upp och formas med hjälp av värme och antar sedan instrumentets komplexa form. Materialet kyls sedan för att behålla sin nya form. Inom bilindustrin tillverkas många delar på detta sätt (som stötfångare).

För att undvika förändringar i lådans form, och för att enkelt kunna öppna och stänga lådan, rekommenderar vi att du stänger och fäster alla lås på lådan när den inte används. Detta säkerställer att tätningen mellan locket och botten bibehåller den lufttäta och vattentäta funktionen. Detta ger ett bättre långsiktigt skydd för ditt instrument.
Strålkastare på scener och konserthus avger mycket värme, precis som solen skulle göra om den sken genom ett fönster. Vi rekommenderar att du håller boxen borta från sådana värmekällor för att undvika risken att ändra formen på din BAM-box.

BAM kodlås
Vissa av BAM:s fiol- och violaboxar levereras med kodlås. Det finns två typer.

  1. Du ändrar koden genom att hålla öppningsspaken i “öppet” läge samtidigt som du anger önskad kod.
  2. För att ändra koden, följ dessa steg (en kulspetspenna är lämplig för att flytta insidan):